Kwalifikacje
1. Dezynsekcja – skuteczna i bezpieczna.
2. DDD a HACCP
3. Biologia i znaczenie epidemiologiczne oraz zwalczanie much
4. Dezynfekcja, dezynsekcja i deratyzacja a HACCP
5. Wdrażanie systemu HACCP z uwzględnieniem zagadnień DDD
6. Aktualne problemy sanitarne w przemyśle żywnościowym – DDD a w kontekście zagrożeń sanitarnych
7. DDD w ochronie zdrowia publicznego
8. Metody zamgławiania
9. HACCP a Dezynsekcja i Deratyzacja
10. Warsztaty dezynfekcyjne
11. Integrowane metody zwalczania szkodników sanitarnych (IPM) jako wymóg systemu jakości HACCP
12. Zwalczanie szkodników zgodnie z wymogami HACCP, GMP/GHP, AIB
13. Dezynfekcja II-stopnia
14. Zwalczanie szkodników w małych przedsiębiorstwach spożywczych wdrażających system HACCP
15. Zwalczanie szkodników w budynkach mieszkalnych, w obiektach użyteczności publicznej, w szkołach i przedszkolach.
16. Nowoczesne metody ochrony obiektów przed szkodnikami
17. Nowoczesne metody zwalczania szkodników a standardy BRC/IFS