Dezynsekcja, dezynfekcja, odrobaczanie, ozonowanie

 

Monitoring

Monitoring sanitarny

Oferujemy monitoring sanitarny, jest to usługa mająca na celu monitorowanie stanu owadów oraz gryzoni w danym obiekcie. Usługa ta jest przeznaczona dla podmiotów gospodarczych związanych z przemysłem spożywczym piekarnie,masarnie, restauracje itp.

Monitoring sanitarny

Usługa ta daje nam jasny sygnał, co się dzieje w danym obiekcie i jakie zagrożenia ze strony insektów mogą występować, jest to także pozytywny sygnał dla Państwowej Inspekcji Sanitarnej pokazujący ze właściciel lub zarządcą danego obiektu jest świadomy płynących zagrożeń ze strony owadów i gryzoni. Co przekłada się na dobre relacje z w/w instytucją. W skład takiej usługi wchodzi, – co miesięczna inspekcja naszych pracowników zainstalowanego sprzętu (w przypadku owadów jest to niezmiernie ważne by były one regularne). Prowadzenie księgi sanitarnej oraz uzupełnianie jej na bieżąco. Przeprowadzanie oprysków profilaktycznych lub jeśli jest to konieczne opryski interwencyjne.

Unia Europejska wydała odpowiednie dyrektywy:

Dyrektywa93/43/EEC z dnia 14 czerwca 1993 w celu poprawy stanu sanitarnego a od 1996 r. wprowadziła obowiązek stosowania w państwach członkowskich zasad HACCP ( Analiza Zagrożeń i krytycznych Punktów Kontroli) w sektorze produkcji żywności. Rozporządzenie Rady Europy 178/2002 rozszerzyło ten obowiązek na produkcję wstępną(pierwotną) od poziomu gospodarstwa rolnego
obejmując cały łańcuch żywnościowy (od pola do stołu). W produkcji pierwotnej (hodowla, rolnictwo, rybołówstwo, myślistwo)
dopuszcza się stosowania GHP (Dobra Praktyka Higieniczna) i GMP (Dobra Praktyka Produkcyjna). Jednocześnie została bardzo wyraźnie wyartykułowana zasada odpowiedzialności producenta za produkt szczególnie w zakresie jego bezpieczeństwa.

Rozporządzenie (WE) nr. 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie higieny środków spożywczych obowiązuje od 01.01.2006 r. dotyczy środków i warunków niezbędnych do kontroli zagrożeń zapewnienia zdatności do spożycia przez ludzi środków spożywczych uwzględniając ich zamierzone użycie. Głównym celem wymienionych rozporządzeń określających ogólne i szczegółowe
zasady higieny jest zapewnienie wysokiego poziomu ochrony konsumentów w odniesieniu do bezpieczeństwa żywności miedzy innymi przed wszelkiego typu szkodnikami. Każde przedsiębiorstwo sektora spożywczego w ramach sieci produkcji i dystrybucji żywności i powinno zapewnić, że bezpieczeństwo tych produktów pozostaje nienaruszone. Zaliczają się do tego działania zabezpieczające Firmę przed insektami, gryzoniami i stałe ich kontrolowanie. Prowadzona dokumentacja będzie dowodem dla jednostek kontrolnych, że obiekt jest w pełni bezpieczny.

Oferujemy monitoring sanitarny, jest to usługa mająca na celu monitorowanie stanu owadów oraz gryzoni w danym obiekcie. Usługa ta jest przeznaczona dla podmiotów gospodarczych związanych z przemysłem spożywczym piekarnie, masarnie, restauracje itp. Usługa
 ta daje nam jasny sygnał, co się dzieje w danym obiekcie i jakie zagrożenia ze strony insektów mogą występować, jest to także pozytywny sygnał dla Państwowej Inspekcji Sanitarnej pokazujący ze właściciel lub zarządcą danego obiektu jest świadomy płynących zagrożeń ze strony owadów i gryzoni. Co przekłada się na dobre relacje z w/w instytucją. W skład takiej usługi wchodzi, – co miesięczna inspekcja naszych pracowników zainstalowanego sprzętu (w przypadku owadów jest to niezmiernie ważne by były one regularne).

Zapytaj nas

Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące naszych produktów wypełnij i wyśli poniższy formularz lub po prostu zadzwoń

person
mail
mode_edit
sms

 
Wyślij zapytanie
  • call
    Zadzwoń do nas +48 690 015 854

    Jesteśmy do dyspozycji od poniedziałku do piątku
    w godzinach od 8:00 do 16:00

  • mail
  • place
    Odwiedź nas

    DDD Robak

    NIP: 536-147-33-72
    REGON 142344086

    Godziny pracy:
    pn. - pt.: 9:00 - 24:00
    sob.: 10:00 - 18:00

    Posiadamy placówki : Siedlce, Mińsk Mazowiecki, Łuków, Siemiatycze, Otwock, Góra Kalwaria, Legionowo, Wyszków. Oraz w promieniu 50 kilometrow w/w lokalizacji.

© 2024 DDD Robak - dezynsekcja, dezynfekcja, deratyzacja.
Korzystając z naszej przeglądarki wyrażają Państwo zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Używamy ich do celów statystycznych. W programie służącym do obsługi stron internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies.
Rozumiem